Branding blog

Én hogyan csinálnám, de szerintem Ők máshogyan csinálják. Hol a probléma? -> Elmodnom

Instagram

Instagram

David Letterman vs. Jay Leno

2014.02.18. 06:40 hauweibp

Ugye emlékszünk még az RTL Klub nagy sikerű produkciójára, a Fábry show-ra? Kétségünk se legyen, nem mi találtuk fel ezt a műfajt. Nyugaton ennek komoly gyökerei vannak.

25_35559_468772_d4e9a1c32a1c60314bd7b223c2711d7c_b09e7f_301.jpgMinden este két esti műsor verseng egymással két nagy tv-s személyiséggel. A harcot David Letterman és Jay Leno vívja két konkurens kereskedelmi csatorna képernyőin. Minden a ketten humoristaként kezdték karrierjüket az 1970-es évek végén, de mindkettőjüknek Johnny Carson The Tonight Show című műsora jelentette a felemelkedést. Utóbbi volt az első amerikai esti műsor, aminek nem volt konkurenciája.

Jay Lenoról úgy emlékeznek vissza, hogy karrierje kezdetén éjszakai klubokban, bárokban és olyan helyeken lépett fel, amelyek hajlandóak voltak neki akár csak öt percet is adni a színpadon.

Ezzel szemben Letterman 1975-ben Los Angeles-be ment, ahol stand-up humoristaként lépett fel a The Comedy Store nevű klubban. Itt figyeltek fel rá a tehetségkutatók, akik nem sokkal később rendszeresen hívták őt fellépni Johnny Carson The Tonight Show című műsorába.

Johnny Carson 1992-es visszavonulásakor hosszú tárgyalások és viták után (az NBC és David Letterman között, akit sokan szerettek volna a show vezetőjeként látni) Jay Leno lett a Tonight Show állandó műsorvezetője.

A nagysikerű műsor vezetését Leno kapta meg, de Letteman nem sokkal később a CBS csatornához ment, ahol elindult The Late Show with David Letterman című műsora. A The Late Show ugyanabban az idősávban került adásba, mint Leno The Tonight Show-ja. Letterman műsora az első húsz évben tizenkét Emmy-díjat nyert, az első másfél évben nézettségében is felülmúlta kollégájának adását, de azóta rendszeresen Leno viszi a pálmát.

Szubjektíven

25_35559_468771_cf6f6371549ba543e204fbe069eab500_e0e5f1_301.jpgNem egy alkalommal volt szerencsém (élőben) követni a két műsort. Mivel ugyanabban a műsorsávban sugározzák mindkettőt, nehéz művelet lett volna egyszerre nézni őket. Én David Letterman mellett tettem le a voksomat. Ő egy igazi amerikai úriember, aki nem akar belekötni, sem vitába keveredni senkivel, csupán egy jó hangulatú esti beszélgetésre hívják az információra éhes amerikai tv nézőket.

Jay Lenot Amerika szerte nagyon sokan úgy jellemzik, hogy a nagyfejű okoskodó amerikai. Leno műsorában leginkább a politikáról beszélnek, amibe olyan szinten folynak bele, hogy aki nem követi az eseményeket 0-24 órában, az nem érti, miről van szó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://branding.blog.hu/api/trackback/id/tr335816163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása